Lugude jms materjali copyrightimine

Nägin äsja Ärapanijast süüdistust, et Nikki “äike päike” lugu on venelaste pealt maha tehtud. Seega tekkis idee, kuidas Sina enda materjali originaalsust saad juriidiliselt tõestada: loo valmides pane nii lähtefail (editori fail) kui ka lõpptulemus digiallkirja alla. Kõige lihtsam viis selleks on materjal uploadida portaali http://digidoc.sk.ee/ ning seal see digitaalselt allkirjastada. Allkirjale läheb peale ka riigi poolt tunnustatud ajatempel. Nii saad hiljem tõendada, et x ajahetkel oli Sinu poolt allkirjastatud materjal oli juba x hetkel Sinu poolt valmistatud. Kui hiljem keegi plagiaadis süüdistab, on Sinul olemas tõend, et x ajahetkel oli selline looming Sul tõeliselt olemas. Viimane aeg seda oma praeguse loomematerjaliga ju teha :)

Share and Enjoy:
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Netvibes
  • TwitThis

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.